• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Colibri sigarenboor zwart Monza

1 / 1
€34,95
Levertijd Levering binnen 1-3 werkdagen
Ordered before [time], delivered tomorrow! Je hebt nog 03:39 uur
Colibri sigarenboor zwart Monza

Een longfiller sigaar hoort te worden geopend met een echte boor. Deze luxe versie van het merk Colibri is ideaal. Met deze sigarenboor is er een kleiner rookkanaal mogelijk waardoor meer trekkracht nodig is. Daarnaast wordt door een kleiner rookkanaal de smaak van de sigaar halverwege opgehoopt waardoor de smaakbeleving veranderd. Deze boor zorgt voor een 10 mm punch.
 
Kenmerken
Merk: Colibri
Kleur: Zwart
Type: Monza
 
Sigaren knippen/boren
Afhankelijk van de sigaar is het nodig om de kop eraf te knippen. Vaak gaat het hierbij om Long fillers met een afgedekte kop. Door de kop eraf te knippen komt er een zeer vers stuk vrij waaraan gerookt kan worden. Een groot aantal Nederlandse sigaren hoeven niet geknipt te worden. Deze kunnen direct gerookt worden. Door het knippen van een sigaar op "normale" wijze, is de sigaar brandkoel en ruimer in hun rookkanaal. Via een "normale" sigarenknipper heeft u meer smaakbeleving ten op zichte van bijvoorbeeld een sigarenboor of een V-Knipper. De sigarenboor en V-knipper hebben weer het voordeel dat de rook geconcentreerder uit de sigaar komt, waardoor de smaak zachter is.
 
De eerste methode ("normaal knippen") wordt ook wel de guillotineknip genoemd omdat de kop er net als in een guillotine afgehakt wordt. Let goed op dat je de kop niet te groot knipt, hierdoor gaat niet alleen te veel sigaar verloren ook ontstaat er een grotere kans op scheuren. Een goede knipper heeft dan ook twee bladen zodat het scheuren wordt voorkomen, voor een startende roker kan één blad ook voldoende zijn. De ander gebruikte methode van knippen zijn de de V-snede en het boren.
 
Bij de V-snede wordt, zoals de naam al aangeeft, een snee gemaakt die ervoor zorgt dat de rook geconcentreerder uit de sigaar komt. Bij de methode van de sigarenboor draait het bovenste kapje uit de sigaar waardoor er een mooi rond gat ontstaat om de rook op te zuigen. 
 

Reviews
Reviews
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen