• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Zwarte humidor, complete set voor 50 sigaren

1 / 2
€94,95
Levertijd 2-7 werkdagen
Ordered before [time], delivered tomorrow! Je hebt nog 03:39 uur
Zwarte humidor, complete set voor 50 sigaren

Meerdere sigaren maar weet je niet waar je ze moet opbergen? In een goede humidor blijven ze op smaak en kan je gemakkelijk de luchtvochtigheid bewaken. Een sigaar verdient een kwalitatief hoogwaardige opslag. Deze mooie zwarte humidor biedt plaats aan 50 sigaren. Compleet met sigarenkoker, knipper en sigaren asbak. Een humidor is een bewaarkist of -ruimte die wordt gebruikt om sigaren in goede conditie te houden of te brengen.
 
Kenmerken
Type: humidor
Hoogte: 11 cm
Breedte: 26,5 cm
Diepte: 22,2 cm
 
Waarom een humidor?
Afhankelijk van het type moeten sigaren vochtig of minder vochtig worden bewaard. Zo moeten zogenaamde longfillers (voornamelijk uit Cuba) en mediumfillers (Dominicanen en Brazilianen) op ca. 70-72% luchtvochtigheid worden bewaard, terwijl de shortfillers ('Nederlandse' sigaren) op ca. 40% luchtvochtigheid op hun best zijn. Een gemiddelde humidor bevat een ingebouwde hygrometer en één of meer sponshouders die regelmatig moeten worden bevochtigd. Duurdere en/of grotere modellen kunnen in plaats van eenvoudige sponzen ook automatische luchtbevochtigings-installaties bevatten.
 
Humidors zijn er in allerlei soorten en maten, van een eenvoudig gesloten kistje tot een complete kast met laden en glazen deur. Maar groot of klein, een humidor is vrijwel altijd gevoerd met onbehandeld cederhout of mahonie. Dit helpt om de luchtvochtigheid constant te houden en tegen de vorming van tabakswormen. Voornamelijk in een omgeving waar een centraal verwarmingssysteem actief is kan de humidor goede diensten bewijzen, aangezien een cv zorgt voor zeer droge lucht. In Nederland zal een humidor in de zomer daarom weinig hoeven te worden bijgevuld.

Reviews
Reviews
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen